13.1.20

הקלות / התאמות בבחינה הפסיכומטרית



תלמידים רבים עברו כבר אבחון דידקטי או אבחון פסיכודידקטי כשלמדו בבית ספר. בעקבות המלצות האבחון הם קבלו התאמות בבחינות הבגרות.

כאשר תלמידים אלו צריכים להיבחן בבחינה הפסיכומטרית, הם מבקשים לקבל גם כן התאמות בבחינה זו על ידי אבחון לפסיכומטרי.

אלא שהמרכז הפסיכומטרי מתנהל לפי כללים וחוקים משלו, שנוצרו במשך השנים. תלמיד שקבל הארכת זמן בבחינות הבגרות לא יקבל בהכרח הארכת זמן בבחינה הפסיכומטרית.

מניסיוני לאורך השנים, הצוות המקצועי במרכז הפסיכומטרי מחפש ליקויי למידה משמעותיים. נתונים אלו ניתן להוכיח לא רק מאבחון לפסיכומטרי עדכני, אלא גם מתיעוד מסמכים מהעבר, המעידים על קשיים אלו כמו: דו"חות אבחון קודמים, תעודות בי"ס, הערכות מורים, דיווחים על קבלת הוראה מתקנת ועוד.

אבחון לפסיכומטרי צריך לתת מענה לגבי לקויות למידה בתחום הקריאה, הכתיבה והחשבון. כאשר מדובר בדיסגראפיה, כלומר לקות בכתיבה, יש לצרף חוות דעת של מרפאה בעיסוק כמו גם מסמכים מהעבר המעידים על טפול בריפוי בעיסוק. השאלון לפסיכומטרי אותו ממלא הנבחן בכתב ידו, מהווה הוכחה טובה לקשיים בכתיבה.

כאשר מדובר בקשיי קשב ורכוז, יש להציג אבחון של הפרעת קשב ורכוז מלפני גיל 12 שנים. כמו כן יש להציג הוכחות לכשל ב – 2 תפקודי חיים נוספים, פרט לתחום הלמידה. למשל: דימוי עצמי, קושי חברתי, נשירה מבית ספר, קשיים בתעסוקה, שרות צבאי וזוגיות. 
לשם כך מומלץ לפנות לכל מי שמכיר אתכם בהקשר לקשיי הקשב והרכוז כמו: מורים, יועצים, מפקדים בצבא, מנהלים בעבודה וכו' ולבקש מהם מכתב המתעד את התנהלותכם בהקשר לקשיי הקשב והרכוז. בנוסף, יש לפנות לאבחון עדכני רפואי לפסיכיאטר או לנוירולוג מומחה לקשב ורכוז. עליו לציין כיצד הגיע אבחנה של ADD או ADHD, וכן לבצע אבחנה מבדלת; כלומר שלילת אבחנות רפואיות אחרות, להם סימפטומים דומים כמו במקרה של קשב ורכוז למשל: דכאון, חרדה ועוד. חשוב להסביר את הקשר בין קשיי הקשב והרכוז לבקשה לקבל התאמה בבחינה הפסיכומטרית. למשל: מוסחות רבה, גורת אי שימת לב וטעויות. תוספת זמן תסייע לבדוק את התשובות ולתקנן.

כאשר מדובר במגבלה רפואית כמו: לקות ראיה, לקות שמיעה, סכרת או בעיה נפשית – יש להביא מסמכים רפואיים רלבנטיים לאשור המחלה. כמו כן חשוב שהרופא יתייחס לקשר בין ההמלצה להתאמה בבחינה לבין הבעיה הרפואית. למשל, חולה סכרתי, הנדרש לטפל בעצמו בעת המבחן, זקוק לזמן נוסף על מנת לסיימו.


בהצלחה!!!

פרטים נוספים:

אבחון לפסיכומטרי

קשב ורכוז

לקויות למידה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה